Switch snel naar een online business in de coronacrisis

Lockdown 2.0 is een feit… Veel bedrijven hebben last van de corona maatregelen en kunnen geen tot weinig omzet draaien. Heb jij ook moeite om je bedrijf staande te houden in deze tijd? En weet je niet hoe je nu verder moet? In deze post vertel ik je wat je moet doen: switch snel naar een online business in de coronacrisis! Hier komt veel bij kijken en het kan nu misschien nog onmogelijk lijken. Wij zijn er voor jou, om je bedrijf te steunen in deze bizarre tijd.

De meest getroffen bedrijven zijn toch wel de horeca en retail. Wellicht overweeg je om online producten te gaan verkopen of ben je hier al mee begonnen. Tegenwoordig kun je ook producten verkopen via socials, zoals Facebook. Ben je toch geïnteresseerd in een webshop, waarbij je bedrijf professionaliteit uitstraalt? Groot gelijk, ik sta voor je klaar om je te helpen.

Hoe maak je een goede start?

Er zijn zoveel platformen om een webshop te bouwen, waar begin je? Voor een simpele webshop, bekijk dan jouwweb, lightspeed en mijnwebwinkel. Als je meer stijl en professie wilt toevoegen aan je site, overweeg dan om een wordpress webshop te bouwen met Woocommerce. Mijn advies is: gebruik een simpeler platform als je geen ervaring hebt met WordPress. Gezien de coronacrisis wil je zo snel mogelijk online en omzet draaien. De stijl van je webshop is dan een lagere prioriteit en kun je snel je klanten bereiken. Heb je nou echt geen verstand van websites en wil je er liever geen tijd aan besteden? Overweeg dan om het te laten uitbesteden, wij bieden 10% korting aan starters en ondernemingen.

Wat heeft een website allemaal nodig?

Naast de horeca en retail, zijn er ook andere bedrijven getroffen door de coronacrisis. Ik ben je niet vergeten! Heb je een beautysalon of kappersalon? Dan heb je helaas ook de deuren moeten sluiten en dat zal zwaar zijn gevallen! Hoe ga je nu verder? Bijna alle bedrijven hebben tegenwoordig wel een website, maar voldoet die ook aan de eisen van tegenwoordig? Een bekende fout is dat men enkel een standaard website heeft met praktische informatie. Echter om je klanten te bereiken, heb je meer nodig dan enkel een simpele site. Het is belangrijk dat je een passend design gebruikt, lees hier meer over een passend design voor jouw bedrijf en website. Verder is een ijzersterke SEO nodig, zodat klanten je kunnen vinden. Als ik zoek op ‘fysiotherapeut nieuw-vennep’ dan wil jij als fysiotherapeut bovenaan komen. Met een SEO koppel je woorden en tags toe aan je site, zodat Google en andere zoekmachines je bedrijf herkennen. Er zijn veel SEO plugins, ik adviseer de plugin ‘Rankmath’. Met Rankmath worden veel tips gegeven, zoals het gebruik van ‘powerwords’ en cijfers. Kom je er zelf niet uit? Of wil je graag wat advies? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je graag!

Hoe een online business je door corona heen helpt

Nog één laatste tip, vergeet niet dat de coronatijd overgaat. Voor de bedrijven die diensten leveren; probeer veel klanten te (blijven) bereiken. Als de corona maatregelen weer minder streng worden, dan kan jij gelijk volle bak aan de slag. Heb je geen zin om deze 5 weken (en misschien wel langer) stil te zitten? Verkoop producten online die je klanten goed kunnen gebruiken, waardoor ze je diensten net iets minder missen. Dan kan je alles wat je net hebt gelezen goed toepassen ; )

Deze komende maanden zullen weer zwaar zijn, zeker gezien de feestperiode. Ik leef mee met alle startende ondernemingen en de andere bedrijven die getroffen worden door de coronacrisis. Daarom geef ik een vrijblijvend consult, waarbij ik je ondersteun met je online business. Switch snel naar een online business in de coronacrisis. Wil je nou zo snel mogelijk online en weer lekker aan de slag met je bedrijf? Ook dat kan ik voor je regelen, neem gerust contact met mij op via de site of whatsapp. Ik wens iedereen in ieder geval sterkte en succes de komende tijd. Hopelijk wordt 2021 een gezellig en succesvol jaar!

of plan een adviesgesprek

Wij staan graag voor je klaar. Heb je eerst nog vragen of ben je benieuwd waarbij we je kunnen helpen? Neem dan gerust eerst contact op of plan een adviesgesprek.

Lees onze relevante berichten